Giderek yaygınlaşan internet sayesinde akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan her yere taşıyabildiğimiz akıllı cihazlarımızla dilediğimiz bilgiye erişebiliyoruz. Bilgiye kolayca ulaşmamızı sağlayan platformlardan biri de mobil uygulamalar. Yabancı dil öğrenme uygulamaları dil öğreniminde etkili bir role sahip. Bu sebeple bu yazımızda yabancı dil öğrenebileceğiniz en iyi 10 mobil uygulamadan bahsedeceğiz.
Geleneksel sınıf ortamında zaman ve mekan kısıtlaması söz konusu. Şöyle ki, derse istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde katılamıyorsunuz. Ancak mobil uygulamalardan dilediğiniz yerde ve dilediğiniz zamanda yabancı dil öğrenebiliyorsunuz. Yemek yaparken yabancı dil öğreten uygulamalardan bir dersinizi tamamlayabiliyorsunuz mesela.
Yabancı dil öğrenme uygulamalarının bir güzel yanı da materyal bakımından zengin bir içeriğinin oluşu. Çok çeşitli telaffuz şeklini duyabiliyorsunuz. Aynı zamanda, hazırlanmış olan içerikler de ders kitabındakinden daha otantik, daha gerçekçi. Yabancı dil öğreten uygulamalarda geçen ifade ve deyimler daha hayatın içinden. Bunların yanı sıra, yabancı dil uygulamalarındaki yapay zeka destekli botlar aracılığıyla anında bildirim alabiliyorsunuz. Yazdığınız bir yazıya ya da seslendirdiğiniz bir cümleye hemen dönüt alabiliyorsunuz. Böylece hatanızı daha çabuk görüp düzeltmeniz daha hızlı olabiliyor.
İnternet sayesinde yabancı dil uygulamalarından gerçek insanlarla iletişim kurup öğrenmeyi hedeflediğiniz yabancı dili pratik edebiliyorsunuz. Yani Sultan Ahmet Meydanı’na gidip turistleri durdurup İngilizce pratiği yapmanıza gerek yok : )
Yabancı dil uygulamaları ile kendi amacınıza ve hedefinize yönelik bir çalışma yapabiliyorsunuz. Böylece dil öğrenme süreciniz kendi öğrenme hızınıza göre şekilleniyor. Yabancı dil öğreten uygulamaların sağladığı esneklik ve erişilebilirlik, öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini yönetmelerini sağlıyor. Ayrıca, bu uygulamaların çoğu ya ücretsiz ya da düşük maliyetli. Dolayısıyla maddi imkanı el vermediği için dil kurslarına katılamayanlar için de oldukça cazip.
O halde, en iyi yabancı dil uygulamalarını sıralamaya 500 milyon aktif kullanıcıya sahip Duolingo ile başlayalım!
1. Duolingo
Dil öğrenme uygulamalarından Duolingo’yu ücretsiz indirebilirsiniz. Uygulama, günlük dersler ve alıştırmalarla dil öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Liderlik panosunda kullanıcılar arasındaki yerinizi görebiliyor ve oyunlaştırma yöntemiyle dil öğreniyorsunuz. Duolingo ile okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizin her birini geliştirebilirsiniz. Dilerseniz, Duolingo’yu verimli kullanarak dil öğrenmek yazımıza göz atarak Duolingo’yu daha etkili kullanmanın yollarını keşfedebilirsiniz.
2. Memrise
Memrise freemium dediğimiz, ücretsiz olarak ve ücretli olarak kullanabileceğiniz formatta bir dil öğreten uygulama. Bu uygulamayla daha çok kelime ve ifade kalıpları öğrenebilirsiniz. Diğer uygulamalardan farklı olarak kendi kelime listenizi ya da çalışmayı hedeflediğiniz ifadeleri bir ders şeklinde kaydedebilirsiniz. Ayrıca Memrise ile kelimeleri bir sözlükten duyar gibi duymuyorsunuz. Hedef kelimeleri o dili konuşanların ağzından cümle içinde duyuyorsunuz. Memrise hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, Memrise nedir, nasıl kullanılır yazımızdan yararlanabilirsiniz.
3. Busuu
Yabancı dil öğreten uygulamardan sizlere önermek istediğimiz bir diğer uygulama ise Busuu. Premium özelliği de bulunan bu uygulamaya ücretsiz kaydolup derslere başlayabiliyorsunuz. Uygulamaya hedeflediğiniz günlük çalışma sürenizi ve ulaşmak istediğiniz seviyeyi girdiğinizde, size öğrenmeyi amaçladığınız dili ne kadar sürede öğrenebileceğinizi de gösteriyor. Busuu ile kelime ve gramer gibi temel bilgilerin yanı sıra kültür hakkında da bilgi ediniyorsunuz. Yabancı dil uygulamalarından Busuu hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Busuu nedir, nasıl kullanılır yazımızı okuyabilirsiniz.
4. Mondly
Freemium bir dil uygulaması olan Mondly, dili en hızlı şekilde öğretebilmek adına tümdengelim yöntemini kullanıyor. Örnek cümlelerle öğrenmeniz gereken yapılar, size bir bütün şeklinde gösteriliyor. Bununla birlikte, üzerinde görsellerin bulunduğu kelime kartlarını çalışıp kelime bilginizi güçlendirebiliyorsunuz. Diyalog odaklı olan ve konuşmayı hızlandırmayı hedefleyen uygulamada karşılıklı konuşma canlandırıp sesinizi kaydedeceğiniz bir aşama da var. Mondly hakkında daha fazla bilgi edinmek için Mondly nedir, nasıl kullanılır yazımıza bakabilirsiniz.
5. Cake App
Yabancı dil uygulamalarından Cake App tamamen ücretsiz. Bu uygulama içerik. bakımından oldukça zengin. Öğrenciye videolarla dil öğretmeyi hedefliyor. Cake App ile hem dinleme, hem konuşma hem de yazma becelerinizi geliştirebiliyorsunuz. Daha önce telefonunuza Cake App indirip denemediyseniz, Cake App ile Ücretsiz İngilizce Öğrenin yazımızı okuyarak uygulama hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
6. Rosetta Stone
Dil öğretme mecrasındaki en eski kaynaklardan biri olan Rosetta Stone uygulaması ile dil öğrenebilirsiniz. Bu uygulama ile okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeteneklerinizin dördünü de çalıştırıp geliştirebilirsiniz. Rosetta Stone dil uygulamasında konuları ünite ünite görüyorsunuz . Her ünitenin altında bir çekirdek ders ve çeşitli alıştırmalar mevcut. Bu uygulamayı ücretsiz kullanmak isterseniz, Rosetta Stone nedir, nasıl kullanılır yazımızı okuyabilirsiniz.
7. İtalki
İngilizceyi bir öğretmenden ders alarak öğrenmek isterseniz o halde italki size göre. Bu uygulama, dil öğrenmek isteyenlerle öğretmenleri birbirine bağlıyor. Bu platformda hem dil öğretebilir hem de öğrenebilirsiniz. italki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, italki ile Türkçe öğretip İngilizce öğrenin yazımıza göz atabilirsiniz.
8. Speechyard
Fazla içerik tüketmek, hedef dilde daha hızlı üretmenizi sağlar. Ne kadar çok girdiye maruz kalırsanız, üretim becerilerinden yazma ve konuşmada o kadar iyi olursunuz. Speechyard içerik bakımından oldukça zengin bir platform. Speechyard üzerinden film, dizi izleyebilirsiniz. Müzik dinleyebilirsiniz ya da kitap okuyabilirsiniz. Alıştırmalarla öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Speechyard ile İngilizcenizi geliştirin yazımızı okuyarak bu platform hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
9. Voscreen
İçeriğe maruz kalmanın önemini artık biliyorsunuz. Voscreen, size hayatın içinden içerikler sunarak İngilizcenizi geliştirmenizi sağlıyor. Dizi, film, belgesel, şarkılardan kısa kesitlerle İngilizceye maruz kalıyorsunuz. Video kesitlerinden İngilizce öğreten Voscreen ile var olan İngilizcenizi geliştirebilirsiniz ya da sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. Okul kitaplarındaki didaktik metinler yerine Voscreen ile günlük hayatta sıkça kullanılan ifadeleri ve cümleleri öğrenirsiniz. Türk yapımı bu başarılı uygulama hakkında daha fazla edinmek için Voscreen nedir, filmlerle İngilizce öğrenilebilir mi yazımızı okuyabilirsiniz.
10. Elsa Speak
Telaffuz konusu çoğumuzun başını ağrıtıyor. Bu noktada size büyük yardımı dokunacak bir uygulamadan bahsetmek isteriz: Elsa Speak. Bu uygulama ile ister İngiliz İngilizcesi, isterseniz de Amerikan İngilizcesi çalışabilirsiniz. Yapay zeka tabanlı botlar sayesinde Elsa Speak ile telaffuzunuza anında dönüt alıyorsunuz. Elsa Speak sesletiminizdeki en küçük hatayı bile fark edebiliyor. Çeşitli sesleri çalışmanız için telaffuza yönelik 5-10 dakikalık dersler mevcut. Böylece belli bir müfredatı takip ederek ilerleyebiliyorsunuz. Elsa Speak ile İngilizce telaffuz çalışın yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Yabancı dil uygulamalarından on tanesine yer verdiğimiz yazımız bu şekildeydi. Yabancı dil öğrenme uygulamarına daha yakından bakmak isterseniz, yazılarımıza uygulamalar kategorisinden ulaşabilirsiniz. Bu kategoride yabancı dil konuşma uygulamalarını da yazım denetimi yapan ve yazmayı güçlendirmenize katkı sağlayan mobil uygulamaları da bulacaksınız. Umarız ki en iyi yabancı dil uygulamalarını incelediğimiz yazılarımız İngilizce öğrenme yolculuğunuza ışık tutar. Sağlıklı ve bol İngilizceli günler dileriz. 🍀