YDS puan seviyeleri, elde ettiğiniz sonuca göre değişiklik gösteriyor. Bu yazımızda sizlere YDS puan seviyelerinin ne anlam ifade ettiğini aktaracağız. YDS A grubu kaç puan, YDS B grubu kaç puan, gibi sorularınızın yanıtını yazımızda bulacaksınız.
YDS Puan Seviyeleri Nelerdir?
YDS’de belirli puan aralıkları var. Bu aralıklar, harflerle seviyelendiriliyor. YDS puanlarının harf karşılığı A, B, C, D, E şeklinde. En üst seviye A ile, orta seviye C ve en düşük seviye E harfiyle belirtiliyor. Kısacası, bu harflerle dil seviyeniz ifade ediliyor. Şimdi birlikte hangi puan aralığı hangi harfe denk geliyor bakalım.
YDS A Seviyesi Kaç Puan?
YDS A bandında puan almak isteyen bir adayın YDS A seviyesi için 90-100 puan alması gerekiyor.
YDS B Seviyesi Kaç Puan?
YDS B grubunda puan almak isteyen bir adayın YDS B seviyesi için 80-89 puan alması lazım.
YDS C Seviyesi Kaç Puan?
YDS C grubunda puan almak isteyen bir adayın YDS C seviyesi için 70-79 puan alması gerek.
YDS D Seviyesi Kaç Puan?
YDS D grubunda puan almak isteyen bir adayın YDS D seviyesi için 60-69 puan alması lazım.
YDS E Seviyesi Kaç Puan?
YDS E bandında puan almak isteyen bir adayın YDS E seviyesi için 50-59 puan alması gerek. Hedefiniz bu puan aralığında bir skor elde etmekse, YDS’den 55 almak yazımızı okuyabilirsiniz.
YDS’den Hangi Puanları Almalı?
- Doçentlik kadrosuna başvurmak isteyen adayların 100 üzerinden en az 65,
- Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların ise en az 55 puan,
- Yüksek Lisans programlarına başvurmak isteyen adayların YDS’den en az 55 puan almaları gerekiyor.
YDS Geç Başvuru Günü Nedir?
Bildiğiniz gibi YDS, yılda iki kez düzenli olarak yapılıyor. Bununla birlikte kimi zaman bu sınavın sayısı üçe de çıkabiliyor. Acilen YDS puanına ihtiyacınız olabilir. Buna rağmen sınav başvuru tarihini kaçırmış olabilirsiniz. Eskiden olsa, bir sonraki dönemin YDS başvuru tarihini beklemeniz gerekirdi. Ancak artık geç başvuru günü var! Sınav başvuru tarihi geçmiş olmasına karşın geç başvuru gününü yakalayarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Tabii ki geç başvuru gününde yapılan ödemelerin ücreti yaklaşık %50 daha fazla. Yine de, bir dönem beklemekten iyidir. Yalnız dikkat edin, geç başvuru gününü de kaçırmayın. Bunu size, geçenki YDS’nin geç başvuru gününü kaçırmış bir aday olarak söylüyorum : )
Siz de benim gibi sınavın başvuru tarihini kaçırmayın diye YDS Ne Zaman diye bir yazı hazırladık. Dilerseniz, sınav başvuru tarihlerinden haberdar olmak için bu yazımızı okuyabilirsiniz. Dilerseniz de ÖSYM sınav takvimini inceleyebilirsiniz.
YDS puan seviyelerini açıklamaya çalıştığımız yazımız bu şekildeydi. YDS’ye hazırlık için neler yapabilirim diye merak ediyorsanız YDS nasıl çalışılır yazımızı okuyabilirsiniz. Bununla birlikte Yabancı dil sınavlarına hazırlık- 5 ipucu yazımız da size yardımcı olabilir. Yazımızda karşılığını bulamadığınız sorularınız varsa yorumlarda sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Bu dil sınavı ile ilgili sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız. Sağlıklı ve bol İngilizceli günler dileriz.