İngilizcemizi geliştirmenin en keyifli yollarından biri dizi ve film izlemektir sanırım. En azından benim için öyle. Bildiğiniz gibi bu dizi ve filmleri Türkçe değil İngilizce altyazıyla izlememiz gerekiyor ve İngilizce altyazıyı da her yerde bulmak pek mümkün değildi Netflix gelene kadar. Netflix’in de şöyle küçük bir sorunu var, ülkeye göre yayın politikası olduğu için istediğiniz her dizi ve filmi bulamıyorsunuz. Mesela bir klasik olan The Godfather (Baba) üçlemesi ben üye olduğumda vardı, sonra tam izleyeyim dediğimde kaldırılmıştı.
Diğer bir sorun da dizi film izlerken bilmediğimiz kelimeler için dakika başı durdurup, kelimeye sözlükten bakıp, onu deftere not almaya çalışmak. İşte Ororo TV tüm bunlara son veriyor. Gelin şimdi size 2016 yılından beri ücretli abonesi olduğum ve her yıl yenilemeye devam ettiğim Ororo TV’den bahsedeyim.
Ororo TV için genel olarak İngilizce öğrenenlerin Netflix’i diyebiliriz. İçeriği ise dediğim gibi çok daha güçlü. Yazıyı yazdığım an itibariyle 1621 dizi, 5299 film ve 58 YouTube kanalı bulunuyor. Yani 10 kez bu dünyaya gelseniz yine de bitiremezsiniz. Şundan da bahsedeyim. Bu içerikleri siteye girer girmez göremiyorsunuz. Üye olmayanlara, ücretsiz üye olanlara ve ücretli üyelere farklı sayıda dizi ve film gösteriyor.
Ororo TV ücretsiz üyelik / ücretli üyelik farkı nedir?
Ücretsiz üyelikle günde sadece 1 saat dizi / film izleyebiliyorsunuz. Çoğu dizi için bu süre yeterliyken filmler için maalesef yetersiz. Ayrıca ücretli üyelik aldığınızda sınırsız şekilde videoları ve altyazılarını indirebiliyorsunuz.
Ororo TV’nin Ücreti Ne Kadar?
Fiyatlar uzun süredir değişmiyor. En az bir ay, en fazla 12 aylık üyelik alabiliyorsunuz. Süre arttıkça aylık fiyatı daha ucuza geliyor. 1 aylık üyelik 6 Euro iken 12 aylık üyelik 48 Euro, yani aylık 4 Euro’ya geliyor. O yüzden ben hep yıllık üyelik alıyorum. Ayrıca dönem dönem %50 indirim veya aldığınız sürenin iki katı kadar üyelik gibi kampanyalar yapıyorlar. Bunlar oldukça ben de Instagram’dan paylaşıyorum almak isteyenler için.
Ororo TV’nin Özellikleri Nedir?
- En önemli özelliklerinden biri aynı anda birden fazla altyazı açabilmek. Yani hem İngilizce hem Türkçe altyazı ile aynı anda izleyebiliyorsunuz ama bunu pek tavsiye etmiyorum. Siz de denedikten sonra gereksiz olduğunu fark edeceksiniz. En iyisi sadece İngilizce altyazı ile izlemek.
- İkinci en önemli özelliği altyazıda bilmediğiniz bir kelimenin üstüne geldiğinizde otomatik olarak videonun durması ve size o kelimenin Türkçesini göstermesi. Böylece durdur, sözlüğe bak zahmetinden kurtuluyorsunuz ve dizi / film keyfiniz kaçmıyor.
- Bir önceki özelliğe bağlı olarak, anlamına baktığınız kelimeyi tek bir tuşla kişisel sözlüğünüze ekleyebiliyorsunuz.
- Sözlüğünüze eklediğiniz kelimeleri ister site üzerinden flash card gibi çalışabilir, ister Excel olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Excel olarak indirdiğinizde kelimenin İngilizcesi, Türkçe anlamı ve filmin içinde geçtiği cümleyi veriyor ve bir öğretmen olarak ben bu özelliğe bayılıyorum. Çünkü siz de biliyorsunuz ki kelimeler en güzel bir bağlamla cümle içerisinde öğrenilir.
Peki Ororo’nun hiç mi kötü yanı yok? Var diyebiliriz. Özellikle 1-2 yıl önce izlerken videoların internet bağlantı hızı nedeniyle takıldığı oluyordu. Netflix gibi her hızda akmıyordu yani. Onu şu şekilde çözmüştüm; izlemek istediğim diziyi veya filmi önceden belirleyip altyazısıyla indiriyordum ve sorunsuz izliyordum. Netflix gibi açıp ne izlesem diye dolaşmıyordum. Ama dediğim gibi bu 1-2 yıl önce ara ara olurken, son zamanlarda hiç böyle sorun yaşamadım. Bizim evin interneti mi hızlandı, onlar mı bir geliştirme yaptı bilmiyorum.
Diğer olumsuz yanı da Ororo’nun mobil uygulaması yok. Cep telefonunda da, akıllı televizyonda da bir internet tarayıcısı üzerinden Ororo.tv adresini yazarak bağlanıyoruz. Bir uygulama olsa daha şık olabilirdi.
Evet, İngilizce öğrenenlerin ve bilenlerin dizi film kahramanı Ororo hakkında diyeceklerim bu kadar. Aklıma başka şeyler gelirse yazıyı güncellerim. Sizin de merak ettikleriniz olursa yorumlarda sorabilirsiniz. Herkese iyi izlemeler!